RSS

MARIANNE VAATSTRA: MYSTERIEUZE TIPGEVER ONTMASKERD?

21 sep

Wie is toch “Martijn hofman” alias “MM hofman”, die over – verdacht veel – informatie zou beschikken over de onopgeloste moord op de – destijds 16 jarige – Marianne Vaatstra. Deze ‘anonieme’ tipgever die via een duistere omweg e-mails – boordevol informatie – zou hebben verzonden, werd door schrijver ‘Bart Bakker’ uitvoerig behandeld in zijn boek. Het bleek echter een onmogelijke opgave te zijn om deze persoon te achterhalen. Het kon natuurlijk iedereen zijn die ‘anoniem’ deze berichten onder ‘deze namen’ doorstuurde. Maar was dit eigenlijk wel zo’n moeilijke opgave? Was het misschien allemaal niet veel makkelijker dan men destijds dacht? Waren deze e-mails werkelijk anoniem, of waren ze gewoon wel degelijk afkomstig van iemand met de naam ‘Martijn Hofman’?

Het ‘toeval’ wil namelijk dat in het gastenboek op de website www.mariannevaatstra.nl – een website van de familie Vaatstra – een bericht is geplaatst door ene “Martijn” die gebruik maakt van de nickname: “mmhofman”. Dit bericht is geplaatst toen nog helemaal niemand afwist van de mysterieuze tipgever.

Op 21-02-2006 schreef “mmhofman” het volgende: “Beste ouders, Op nu.nl las ik dat jullie door een onbekende stalker werden getreitert. Wat erg dat er iemand is die jullie op zo’n wijze en met die onderwerpen jullie het leven moeilijkt maakt. Ik hoop van ganser harte dat de moordenaar en de stalker gepakt en zwaar gestraft zullen worden. Sterkte in jullie verdriet. Martijn”

Bij dit bericht liet deze Martijn nog wat interessante informatie achter, die in het gastenboek tevoorschijn komt, door simpelweg met de muis over de symbolen onder zijn bericht te bewegen. Hierdoor verschijnen het e-mailadres “mmhofman@zonnet.nl” – en de website “www.martijnhofman.nl“. De eigenaar van deze website blijkt tot op heden – op diverse websites – nog steeds gebruik te maken van – jawel – de nickname: mmhofman. En zo lijkt de ‘onmogelijke zoektocht naar de mysterieuze tipgever’ dus – mogelijk – in werkelijkheid een stuk eenvoudiger te zijn dan gedacht.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 21/09/2011 in Marianne Vaatstra

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Plaats een reactie